Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Audi Q7 kontra Fiat 500

2008. 08. 09.

 

 

 

Az autógyártók egyik kedvenc témája a biztonság - bár az utóbbi időben mintha beelőzött volna a CO2 -, így aztán a vásárlók meg örvendezhetnek, hogy már olyan csodákra is képesek, mint az ötcsillagos utas és háromcsillagos gyermekvédelem egy olyan aprócska autóban, mint a Fiat 500.

Mindez szép és jó, de ne feledjük, hogy az NCAP egyenként töröget, a való világban gyakoribb, hogy két vagy akár több autó ütközik egymásnak. Ilyenkor pedig, a balesetet szenvedett autók méret- és tömegkülönbségeinek következtében elporladnak az értékes NCAP csillagok, csakúgy, mint a rövidebb gyufát húzó autó karosszériája. A téma örök, számtalanszor látthattuk már, mi történik, amikor egy kisebb és egy sokkal nagyobb autó találkozik, de azért érdemes újra és újra tudatosítani az autósokban, hogy egy jó törésteszt eredmény önmagában nem ér többet egy friss diplománál.
Az ADAC most egy Fiat 500-ast és egy Audi Q7-est eresztett egymásnak szemből, a végeredményt valószínűleg mindenki meg tudja tippelni, de azért érdemes megnézni, milyen pusztítást végez a terepjáró a Cinquecentón. Szóval, ha kisautónk van, ne a csillagjainkkal kérkedjünk, hanem jól gondoljuk meg, kivel ütközünk akár frontálisan, akár másképp...

 

Kémvideón a Toyota Avensis prototípusai

2008. 05. 23.

A Nürburgringen és környékén készült néhány felvétel a középkategóriás Toyota következő generációjának próbapéldányairól.

A mozgóképekből sajnos nem derül ki sokkal több az autókról, mint a korábbi kémfotókból, mivel a tesztpéldányokat továbbra is vaskos álcázás takarja. Ugyanakkor a felvételeken jól érzékelhető, hogy a következő Avensis hasonlóan csendes és gyors utazókocsinak ígérkezik, mint a jelenlegi változat.
A felvételek nagy részén csak a kerekek zaja hallatszik, a motoré nemigen, ami nem is csoda - a típus egyik erőssége eddig is a kiváló zajszigetelés volt. Ugyanakkor a futóművet hangolása nem tűnik túlzottan sportosnak -, hiszen a Toyota mérnökei valószínűleg inkább a kényelmet és a stabil, kiszámítható viselkedést tartották elsődlegesnek a beállítások meghatározásánál.

Az új Avensis bemutatásának időpontjáról még mindig nincsenek biztos információink, bár valószínű, hogy 2009 első feléig leleplezik a Toyota új európai csúcsmodelljét.

 

Videón a következő Opel Astra prototípusa

2008. 05. 28.

Mint szinte az összes mai személyautó próbapéldányait, a GM Europe új kompaktját is a Nürburgring aszfaltján hajtják szét a gyári pilóták nagy sebességű tesztelés címén.

A Nürburgring mentén pedig állandó vendégek a kémfotósok - még az is elképzelhető, hogy némelyiküknek a pályát övező fák lombkoronájában kialakított magaslesen van a bejelentett lakhelye -, így az Astra próbáiról is készültek filmek, különböző időjárási körülmények között. A felvételekben az a közös, hogy láthatóan mindegyiken forszírozott tempóban közlekednek a lemezfelnis, pepita mintázattal elmaszkírozott autóval, azt vizsgálva, hogy hogyan viselkedik az új típus elnyújtott, tempós kanyarokban a későbbi utcai modellekre szánt futómű-beállításokkal.

Az autó formájáról persze így sem tudunk meg sokkal többet, mint a korábbi kémfotókról, de az Astra láthatóan szép simán veszi a kanyarokat, látható problémák nélkül, és még a dülöngélése sem tűnik vészesnek. Mindez azért is érdekes, mert az I jelzésű Astra-generációnak műszaki szempontból sem lesz sok köze az elődeihez. Míg a jelenlegi, és az egyel korábbi generáció - a G és a H jelzésű - műszaki alapjai ugyanazok, addig a következő a General Motors Delta platformjára épül, amelyet eddig csak amerikai típusokban használtak. Vannak persze drága alkatrészek, amelyeket nem cserélnek le, ilyen például a motorválaszték és a hajtáselemek nagy része, de a futómű, a kormánymű, és a karosszéria szerkezete és fontosabb méretei alapjaikban változnak meg.

Az új Astra várhatóan 2009 elején mutatkozik be, szokás szerint a legnagyobb vetélytárs, a VW Golf új változatának leleplezéséhez időben igen közel, sőt, nagyjából ugyanekkorra várható a Renault Mégane következő generációja is, így a jövő év közepére kiújul az öldöklő küzdelem az alsó-középkategória legnépszerűbb típusai között.

 

 

Bemutatkozik az Audi A5 Cabriolet

2008. 12. 03.

Csaknem két év kellett hozzá, hogy az A5 kupé alapjaira elkészüljön a nyitható tetejű változat, viszont már a forgalmazás megkezdésétől számos kivitelt kínálnak majd, köztük a sportos S5 kabriót is.

Az Audi az A5 Cabriolet esetében is a hagyományos vászontető mellett döntött, elsősorban kis súlya és visszafogott helyigénye miatt. A számok igazolják is az elképzelés helyességét: az alaphelyzetben 380 literes csomagtérből kabrió üzemmódban is csak 60 liter vész el - egy összecsukható keménytető ennek a többszörösét foglalná el. Ráadásul a tervezők azokra is gondoltak, akik a nagyobb szélzaj miatt idegenkednek a vászontetőtől: készítettek egy hangszigetelt tetőváltozatot is, amellyel állítólag semmivel sem nagyobb a zaj nagy sebességnél, mint a kupéban, igaz, ez csak feláras extraként lesz elérhető. A tetőmozgatást természetesen villanymotorok végzik: az utastér kinyitása 15, a befedése pedig 17 másodpercet vesz igénybe, és akár menet közben is sor kerülhet rá, ha a sebesség nem haladja meg az 50 km/h-t.

A Cabriolet motorválasztéka nagyrészt megegyezik a kupééval. Az alapváltozatba 1,8 literes, 160 lóerős turbómotor kerül, de ezenkívül 180 vagy 211 lóerős kétliteres TFSI motorral, illetve 3,2 literes, 265 lóerős V6-ossal is készül majd a típus. Természetesen dízelváltozatok is lesznek, 2,7 literes, 190 lóerős vagy 3 literes, 240 lóerős hathengeressel. Az egyetlen igazi újdonság, hogy a nyitott S5-ösbe már az S4-esben megismert háromliteres, kompresszoros V6-os kerül, amelynek 333 lóerő a csúcsteljesítménye, maximális nyomatéka pedig 440 Nm. Ez a kivitel 5,6 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és csak az elektronikus korlátozás miatt nem lépheti át a 250 km/h-t, viszont átlagos fogyasztása az új motor miatt így is 10 liter alatt marad: a gyáriak szerint akár 9,6 liter benzinnel is beéri vegyes ciklusban, 100 kilométeren, szemben az S5 kupé V8-as motorjával, amely 12,4 litert fogyaszt ugyanilyen körülmények között.

A nyitott A5-öst január elején, a Detroit Motor Show-n láthatja a közönség először élőben, a gyártás pedig valamikor 2009 első felében indul, nagyjából egy időben a következő kabriószezon kezdetével.

 

 

 

Sportkocsit készít a VW

2008. 11. 11.

A német gyártó jövő januárban újabb sportkocsi-tanulmányt mutat be, amelyből néhány éven belül várhatóan a sorozatgyártmányt fejlesztenek.

Az új modellről egy interjú során beszélt a Volkswagen egyik munkatársa: elmondta, hogy a prototípust az idei Detroit Motor Show-n tervezik kiállítani, és ha minden jól megy, már 2011-ben elkészülhet a végleges, gyártásra kész változat is. Magáról az autóról egyelőre csak annyi derült ki, hogy az Audi R8 átdolgozott platformjára épül majd – megmarad a középmotoros elrendezés, és számos konkrét megoldást is átvesznek a szupersportkocsiból – de várhatóan sokat egyszerűsítenek a konstrukciót. A végleges autó árban és teljesítményben inkább a Porsche Boxster vetélytársa lehet, mint a drágább sportkocsiké.

http://index.hu/cikkepek/totalcar/magazin/hirek/vw/plus/.gdata/gp_cnr.jpg

A Volkswagen a 914-es gyártásának 1976-os befejezése óta gyakorlatilag nem készített saját nevén vérbeli sportkocsit, annak ellenére, hogy csak az ezredforduló óta több ilyen tanulmányautót is lelepleztek. A 2003-as Concept R és a 2005-ös Eco Racer gyártását is elképzelhetőnek tartotta a cég vezetése, ám végül egyik sem kapott zöld utat. Egyelőre az sem vehető biztosra, hogy a bemutatás előtt álló modell nem jut ugyanerre a sorsra, különösen azután, hogy a Porsche – amely nyilván nem szeretne egyel több közvetlen vetélytársat magának – épp teljes hatalomátvételre készül a Volkswagen

 

 

 

VW CC Eco Performance háromféle teljesítménnyel

2008. 11. 08.

Az idei SEMA Show egyik érdekessége a Volkswagen Passat CC alapú sportos tanulmánya, amelybe változtatható teljesítményű motor került.

A CC Eco Performance különlegessége a kétliteres TFSI motorra felszerelt APR turbófeltöltő-rendszer. Ez lehetővé teszi, hogy a vezető kiválassza, aktuálisan hány lóerős legyen az autó. Háromféle beállítás használható. Eco üzemmódban 222 lóerő és 320 Nm mozgósítható a gázpedál tövig tiprásával, viszont ilyenkor visszafogott marad az autó fogyasztása. A Full Power üzemmód jelenti a másik végletet: ilyenkor jóval nagyobb töltőnyomást állít elő a feltöltőrnedszer, így a motor csúcsteljesítménye 311 lóerőre, a maximális nyomatéka 425 Nm-re nő, viszont a fogyasztás is érezhető növekedést mutat. Van egy köztes állása is a kapcsolónak, GT felirattal: ezt használva 252 lóerő és 364 Nm áll a sofőr rendelkezésére, és persze a fogyasztás is kompromisszum a két szélső érték között. A pontos menetteljesítmény- és fogyasztás-adatokat sajnos nem közölte a VW, de azt mondják, a tanulmány még iszákos üzemmódban is takarékosabban bánik a benzinnel, mint a Passat CC kétliteres, 200 lóerős szériaváltozata.

A tanulmány persze nem csak a motorja miatt érdekes: készítettek hozzá egy teljes tunigkészletet, amitől még brutálisabban néz ki, mint a szériamodell. Az új első lökhárító hatalmas beömlőnyílásaival különösen jól áll a CC-nek, mivel masszívabb jelenséggé teszi az autó eredetiben túl hosszúak tűnő orrát. Az autót az optikai kiegészítők mellett H&R gyártmányú ültetőrugókkal, 20 hüvelykes felnikkel és hatékonyabb, 14 hüvelykes tárcsákat tartalmazó Brembo fékrendszerrel szerelték fel.

Nem valószínű, hogy a CC Eco Performance ebben a formában valaha is kapható lesz, de remélhetjük, hogy egyes előremutató megoldásai később sorozatgyártmányú modellekben, vagy legalább a tuningcégek választékában felbukkannak a közeljövőben.

 

 

Jön a Volkswagen-alapú kompakt Porsche?

2008. 10. 11.

Korábban már többször pletykáltak arról, hogy a Porsche esetleg piacra dobna egy Boxster/Cayman alá pozícionált belépőmodellt, ám a dologból végül nem lett semmi. Most azonban minden eddiginél közelebb áll a zuffenhauseni márka ahhoz, hogy a terveket mégiscsak megvalósítsák, egy magas rangú Porsche vezető ugyanis azt nyilatkozta, hogy az új kompakt modell már a végső döntéshozatali fázisnál tart. A cég pénzügyi igazgatója, Holger Härter azt is elárulta, hogy komolyan gondolkodnak azon, hogy az új kompakt modellt a Volkswagennel karöltve fejlesszék, és erről a két gyártó csúcsvezetői még az idén megegyeznének.

Ez még csak egy elképzelés

Többet sajnos nem árult el Härter, de a találgatások máris megindultak: van akik szerint egy vérbeli hot hatchet dobna piacra a Porsche, mások egy kompakt SUV-ra szavaznak, ám a legvalószínűbb mégis az, hogy az 1969-től 1976-ig a Volkswagennel közösen gyártott, csaknem 120 000 példányban elkelt középmotoros 914-es modellt támasztanák fel a Porschénél. Egyrészt ennek a modellnek már vannak hagyományai, sokkal kevésbé lenne szentségtörő, mint egy újabb SUV, másrészt nem lenne szükség új motor kifejlesztésére, hiszen a boxer hathengeres az új, középmotoros roadsterbe is kiválóan passzolna. A kocsi mindemellett jelentősen olcsóbb és könnyebb lenne, mint a Boxster.

Ami a Volkswagen Golf alapú sportos ferdehátút illeti, itt már több kétely is felmerül, hiszen a Porsche egészen biztosan nem tenné rá az emblémáját egy elsőkerékhajtású autóra. Egy összkerekes, 300 lóerő körüli teljesítménnyel bíró szuper-GTI lehetséges piacra dobását azonban még nem vetették el. A kocsiról az elkövetkezendő hetekben valószínűleg megszületik a döntés.

 

 

 

Renault Z.E.: a guruló termosz

2008. 10. 04.

Partneréhez, a Nissanhoz hasonlóan a francia gyártó is bemutatta saját villanyautó-tanulmányát a Párizsi Autószalonon.

A Z.E., azaz Zero Emission jóval nagyobb, mint a Nissan Nuvu: a Kangoo Be Bop alapjaira épített szögletes jármű 3,95 méter hosszú, 1,856 méter széles, 1,748 méter magas, és még szögletes is, azaz nem tűnik igazán kis légellenállásúnak. Ezen a sarkok lekerekítésével és a külső tükröket helyettesítő kamerákkal igyekeztek segíteni a tervezők.

A Renault tanulmányán inkább azzal próbálták javítani a hatékonyságot, hogy az autó fűtését és hűtését próbálták energiatakarékosabbá tenni. A franciák azt mondják, mivel a klímaberendezés a legnagyobb fogyasztó, ezt inkább megpróbálnák kiváltani a karosszéria jobb hőszigetelésével: ezt a célt szolgálják a rémes, sárgászöld ablakok és a kétrétegű karosszériaelemek, amelyektől a Z.E. állítólag olyan jól tartja a hőt, mint egy termosz. A fűtő-szellőző rendszert a tetőre szerelt napcellákkal folyamatosan működtetik, így nincs rá szükség, hogy az autó belső terét induláskor hirtelen felfűtsék vagy lehűtsék. Ráadásul az utasok hőérzetének manipulálásával igyekeznek elérni, hogy ne legyen szükség a teljes utastér befűtésére: a Renault tervezői szerint 15 fokos belső levegő mellett sem fáznak a Z.E.-vel közlekedők a fűtött üléseknek, kormánykeréknek köszönhetően. Takarékoskodtak az energiával a műszerfalon is: csak a legszükségesebb információkat jeleníti meg az autó, a navigációs rendszert és számos más funkciót a típushoz mellékelt Samsung mobiltelefonon keresztül lehet elérni.

Magáról a villamos hajtásláncról csak annyit árultak el, hogy a furgonszerű, kétüléses városi járművet egy 95 lóerős és 226 Nm nyomatékú villanymotor mozgatja Li-ion akkumulátorokból nyert energiával, de sem az autó hatótávolságáról, sem az újratöltés lehetséges módjáról és időtartamáról nem közöltek információkat - valószínűleg nem véletlenül, ugyanis ezek azok a paraméterek, amelyek a mai villanyautók használhatóságát alapvetően korlátozzák.

A Renault azt tervezi, hogy 2011-re sorozatgyártású elektromos járművet dob piacra - még az is elképzelhető, hogy a Z.E. alapjait adó Kangoo Compact lesz a donorjármű - de a fejlesztőknek még számos problémán úrrá kell lenniük, mire az elektromos kisautóból valóság lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

viagra uk 8635

(JoshuaDok, 2018.05.15 07:21)

viagra generic http://viagraonlineviagra.us/#5698 - viagra generic

26847

(WilliamSwinc, 2018.05.14 11:45)

[url=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#1035][/url]

Der Kauf einer Immobilie in Koln ist ohne Vermittler profitabel

(ivasa, 2018.05.14 09:47)

Du magst es
[url=https://england4trip.wordpress.com/]immobilien wien kaufen privat[/url]

viagra without a doctor prescription overnight delivery 62362

(TylerBup, 2018.05.13 13:53)

sildenafil without a doctor's prescription <a href=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#9988>viagra without insurance</a> viagra without a doctor prescription online pharmacies

cialis 20 mg 45087

(Richardkem, 2018.05.12 17:04)

cialis 20 mg [url=http://cialisrt.us/#1293]cialis 20 mg[/url] cialis 20 mg

cialis online 59244

(Stevenwet, 2018.05.12 14:45)

buy cialis online [url=http://cialishg.us/#2654]cheap cialis[/url] online cialis

Zoppy

(JamFooft, 2018.05.10 22:32)

[url=http://healthproblemsnews.com/]healthproblemsnews.com[/url]

cheap cialis 28429

(Stevenwet, 2018.05.10 14:51)

cialis online [url=http://cialishg.us/#4360]cialis online[/url] cheap cialis

viagra generic

(RaymondBlita, 2018.05.10 03:06)

http://alkord.kiev.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=89074 http://quintavalelocaia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=213587 http://www.entjo.com/web/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=202638 http://www.wikiravanclinic.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=793 http://fifaonlinecup.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38384 http://aclm-mz.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=118408 http://shefearsthelord.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=25236 http://mypayg.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=288746 http://moda.uuhostel.com/uu/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=417 http://www.mariagraziapiras.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=841518 http://ukrfun.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38578 http://delhiabtak.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=689 http://radigopoacontltd.co.ke/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=68329 http://www.ommana.net/ommana/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=108314 http://www.vechtdal-verhuur.nl/site/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=450 http://crfutbol.com/DesktopCostaRica/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=55624 http://www.btobaby.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=140178 http://www.easysandbox.com/appsguru/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9298 http://researchtoolkit.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8656 http://www.projectazione.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20382 http://www.j-group-global.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8594 http://amity.ua/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35765 http://camarasacomplements.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11332 http://www.ducadalba.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1308961 http://www.sifarmastore.com/cms/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=273935 http://www.dingac.hr?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=531 http://www.alinelorena.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21511 http://www.sunseasons.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=155511 http://www.km-0.cat/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2265 http://turkiyehotelleri.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=211911 http://www.fierasardegna.com/joomla/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=99352 http://ppkgroup.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=43424 http://benesans.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=999113 http://www.megamixgo.com.br?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=256174 http://www.duhochoancau.edu.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46961 http://spirito.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=237878 http://www.formatelf.de/final/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29622 http://almaaks.kz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=385145 http://www.irdance.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=328048 http://sassotsound.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=205386 http://www.lameridianadelcorso.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1406 http://www.decorgarden.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=922148 http://www.modaninos.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=908118 http://www.quamsi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=611369 http://www.lulibridal.com/main/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=175843 http://xn--80ahexyi.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=106015 http://umbrella-group.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26552 http://www.elhawag.com/ar/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34941 http://brattya.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=866803 http://www.odsnz.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=110881

cialis online 99652

(Stevenwet, 2018.05.09 01:58)

buy cialis online [url=http://cialishg.us/#255]cialis generico online[/url] cialis online

best online casino swzti

(AvviwWeils, 2018.05.08 21:09)

golden nugget online casino <a href="https://onlinecasinocss.com/#">hyper casinos</a> gsn casino on facebook | [url=https://onlinecasinocss.com/#]free casino games no download[/url]

generic viagra

(RaymondBlita, 2018.05.08 08:33)

http://www.ttifc.co.tt/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6599 http://50.116.85.7/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36650 http://davidjrimmer.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=253129 http://gharghashttv.af/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3887 http://www.quadmanage.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8083 http://unitedbrothers.com.tn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2359 http://www.newsmanfredonia.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1026 http://colibri.com.ar/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22194 http://www.viacon.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=557026 http://www.canavit.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=70467 http://calhoungp.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=166079 http://www.casadivetro.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3245 http://robertmotors.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9050 http://www.importpharma.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=182142 http://panelsystem.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=348652 http://developpementdelinterieur.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=249408 http://jetrealty.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10466 http://www.vaticanroom.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=196648 http://recoila.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38540 http://www.equiventura.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37896 http://www.progettopaeseeau-oman.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1906788 http://treeideas.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7643 http://www.kenaniadvocates.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=337157 http://emow.cl/2011/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35541 http://gallerynozha.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=364 http://valleygardeningsupplies.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=59718 http://www.jabulasa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=119667 http://www.vagitiultimi.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=60151 http://umgorlice.iaw.pl/ekogorlice/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5646 http://serapkalip.com/en/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10777 http://www.aksarayreklam.com.tr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21437 http://kafojiginew.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=301958 http://www.newenglishway.it/public/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=121123 http://www.churchdownpanthers.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8366 http://noveltyhomoeo.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40432 http://www.stilitalia.com/sito/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=150962 http://asktoinvestiran.com/index.php/component/k2/itemlist/user/3406 http://www.enzoallegri.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=460129 http://royalfoodmarket.us/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16988 http://www.mhfvic.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=446 http://tuthucductri.edu.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16146 http://www.serbianfestival.com.au/2014/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26751 http://gallerynozha.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=911 http://www.eugenio-colombo.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=296005 http://www.vaticanroom.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=173585 http://taxready.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=110474 http://www.milanoportaverta.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=158722 http://masteryit.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=272344 http://www.tur116.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34114 http://www.bcushuaia.com.ar/es/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12440

viagra

(RaymondBlita, 2018.05.07 20:47)

generic viagra prices [url=http://viagra-generics.us/#26]viagra generic release date teva[/url] viagra <a href=http://viagra-generics.us/#4440>viagra generic equivalent</a>

viagra without a doctor prescription paypal 40

(Agustindon, 2018.05.07 18:29)

972 http://hikmetder.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=784 http://style-door.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=207012 http://www.threeline.es/QM/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3047 http://adimigroup.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17727 http://kippkk.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=504587 http://www.farsidaily.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8487 http://www.krasnozerskaya-nov.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=120560 http://www.gasoleosarriate.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38958 http://www.bul-ma.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9786 http://laestrellauniforms.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37442 http://www.bul-ma.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9536 http://ftp.goldenvalleyrentals.com/forum/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=210903 http://apms.tw/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17132 http://supplyconceptsinc.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5560881 http://www.adypg.com/adypg/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1838 http://www.consultenvision.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32836 http://www.libertymkt.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21955 http://multifone.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4347 http://www.spaziobellessere.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=912608 http://www.musumeciracing.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=142550 http://shoof-co.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6038 http://www.portaldeninos.contraloriarisaralda.gov.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1489 http://ebc-company.net/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26258 http://sydneyplumber.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=71721 http://xn--80aawcrbpx9c1d.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=97060 http://www.modires.co.za/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=114516 http://globalstudynetwork.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38924 http://programadiasporacaboverde.com.cv/_/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32899 http://stevevumd.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=27540 http://www.pixcom.de/system/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=858 http://quickuniforms.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=767035 http://www.restaurantechuva.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=25394 http://www.aracne.biz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1808737 http://afroems.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15052 http://xn----7sbbqcsotcbdo2aq0c.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=225440 http://www.floridarent-martinique.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2441 http://demo.smartaddons.com/templates/joomla3/sj-thedaily/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=678 http://www.peluqueriashangara.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=343631 http://www.jkflowers.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=69663 http://nightsky-led.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=319263 http://www.gigatech-ht.com/secosa1/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=51501 http://xn----7sbb5atddhcuu3b.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=205708 http://www.alfamarightpoint.pt/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=118224 http://www.accesstransportation.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4615 http://armigh.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=199029 http://eurobicco.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=91809 http://pisjournal.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29197 http://methador.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=725891 http://www.weddinggayfriendly.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=480432 http://kh14.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10133 369

AIDS-Truck

(aids-truck, 2018.05.05 23:48)

Ihr arrangement mit Slim Schokolade enthält: goji berry, eco-friendly java, acai-Früchte, chia Samen-stock, orange lackiert zeichnen sich neben Kakao. Wie Sie gesehen haben, gibt es keine additive und auch die Stoff-Farbstoffe hier. Ihre Struktur beruht auf Mutter Natur und superfoods, und als Folge, die Elemente, die oft die meisten gesunden in der Welt. Schöpfer eingeschlossen in Chocolate Slim beschleunigen den Stoffwechsel, die spezifisch bedeutet der Rückgang von Kilogramm. <a href=http://www.gymnasium-marianum.de/archiv/newsarchiv/archiv2007b/news2007b_05.html>http://www.gymnasium-marianum.de/archiv/newsarchiv/archiv2007b/news2007b_05.html</a> Es ist offensichtlich, dass die sexuelle Leistungsfähigkeit bei Männern in der Regel sinkt mit dem Alter. Es ist auch natürlich für Männer im Alter von 40 Anzeichen für eine schlechte Beziehung im Gegensatz zu Frauen im Alter von 40, die immer noch aktiv sein. Erogan ist eine Tablette, die bekannt ist, ist die Potenz, um effektiv und schnell in den Männern, die sie zu einem längeren erektile Funktion haben, sowie leicht zu erreichen.

viagra without a doctor prescription cvs stores 6901

(Agustindon, 2018.05.04 14:00)

7136 http://www.pruritas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4133 http://www.siedlisko.net.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=93289 http://zobahanmalayer.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1204 http://www.parcheggiromatiburtina.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=601783 http://sharapovskiesadi.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=182467 http://diagnost73.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=56544 http://www.ristorantedajair.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=232356 http://www.sc-chateau-malleprat.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8672 http://politehstroy.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24060 http://www.gilanfx.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=25688 http://www.bellotto.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42121 http://www.thedanielschools.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6397 http://enter.nadvirna.info/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4895 http://www.mediazioniapec.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=775587 http://www.aiirinascimento.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1949 http://www.novaromacafe.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=579871 http://fundacionvaloratepanama.org/new2/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40028 http://signum.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=190162 http://geo-print.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=27173 http://faithbiblec.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=234091 http://gallerycafe.sk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29405 http://level44.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=80086 http://moco16.multimedia.uom.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4477 http://www.rpgerner.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=134543 http://cr-syntul.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=41156 http://dialtimecommunications.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=433845 http://www.areapostel.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=411890 http://www.jrvidroseesquadrias.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4070 http://thealoeinstitute.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=84280 http://www.malandrone1477.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=190780 http://lurisia.com.ar/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=810457 http://greenbuildinginvestment.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39056 http://flourish.co.ke/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=116021 http://www.assuretytraining.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4535 http://techergroup.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=173215 http://www.casaberabbtrani.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102120 http://e.asou-mo.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76259 http://www.ebatf.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=63897 http://www.drjelec-islamovic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46787 http://diagnost73.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=56530 http://manaar.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=154955 http://www.diversas.com.co/ing/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=443 http://www.oxigenesis.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=752 http://euroresa.eu/euroresa/travel/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=307739 http://samarthsugar.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=74392 http://maketp.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=28354 http://digitalbee.cl/city/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=941 http://ex-voyage.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=90604 http://eiwias.mas.ec/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4255 http://kredostom.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=187497 9993

online sat essay grader

(tnvwls, 2018.05.04 05:16)

[url=http://speedy-papers.com]college essay heading[/url]
best way to write a college essay
<a href=http://speedy-papers.com>college essay template</a>
compare and contrast essay topics for college students http://speedy-papers.com

JOKER333 สมัครง่าย | เล่นง่าย ชัวร์ 100% m.joker333.com ไม่โกง

(DennisZoofs, 2018.05.02 23:29)

ดาวน์โหลด ติดตั้ง JOKER333 เกมส์สล็อตมือถือ เกมส์ยิงปลามาใหม่สุดฮิต 2018 มาแรงที่สุดในไทยสมาชิกกว่า 5 แสนคน
<a href=http://m.joker333.com><u><b>joker123</b></u></a>
สมัคร JOKER333 เล่นสล็อตมือถือ สมัครใหม่รับโบนัส 500 เปิดบริการทุกวัน ติดต่อทีมงานได้ 24 ชม.ค่ะ. JOKER333 คาสิโนออนไลน์ ใหม่ล่าสุด
เพิ่มเกมส์ใหม่พร้อมให้บริการ 24 ชม. อยากแนะนำสำหรับผู้ที่ชื่นชอบเกมส์คาสิโนออนไลน์ JOKER333 เว็ปการพนันออนไลน์อันดับ 1 แอฟเกมมือถือ
เด็ดพร้อมกับมีเกมส์มากมายไม่ว่าจะเป็น เกมส์ยิงปลา , บาคาร่า , สล็อตออนไลน์ JOKER333 เกมยิงปลา JOKER333 ยอดนิยมเล่นผ่านมือถือ รับโบนัสสูงสุด 50000บาท
<a href=http://m.joker333.com><u><b>joker333</b></u></a>
JOKER333 - ผู้ให้บริการเกมคาสิโนออนไลน์ JOKER333 ที่กำลังได้รับความนิยมในขณะนี้ โดยจะเน้นเฉพาะลูกค้าที่ชื่นชอบการเล่นเกมการพนัน
บนแพลตฟอร์มของอุปกรณ์เคลื่อนที่ไม่ว่าจะเป็นโทรศัพท์มือถือหรือแท็บเล็ต ลองเลยวันนี้ เปิดยูสใหม่ JOKER333 รับโบนัสพิเศษจากเรา คลิกเลย.

viagra generic pills

(RaymondBlita, 2018.05.02 20:34)

http://www.teatini.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=55206 http://dasbach.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=698336 http://www.radiomozartitalia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5124 http://morningstarmall.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=803 http://electrohamand.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=62510 http://corgi.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=69213 http://savasmat.com.tr/english/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=129284 http://www.klimaatkeur.nl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=498343 http://ipora.go.gov.br/novo/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=171 http://mideacac.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4392 http://www.firmfinance.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4543 http://www.1ru.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1023768 http://www.pruritas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2176 http://www.uggias.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=69706 http://www.drjelec-islamovic.com?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40773 http://www.briciolefavole.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=105815 http://www.impresapossemato.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=334237 http://allstarteamstats.answerinfinity.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7869 http://sysconingenieria.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=179410 http://www.pys.pe/es/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15053 http://e-promteh.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=63204 http://manusport.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=396695 http://www.saralgroup.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30362 http://crfutbol.com/DesktopCostaRica/index.php/component/k2/itemlist/user/53969 http://strzelec.chroberz.info/start/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=249 http://sedayacero.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7142 http://www.mamacake.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=19550 http://www.spaferraro.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=973123 http://www.lachef-algeria.com/lachef_mob/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=51270 http://mobile.tequilabarrabas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=185853 http://www.taypartners.com.my/tp/2015/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2135 http://toyota-lefortovo.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4977 http://tech-develop.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37659 http://institutosana.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=54960 http://generationoflight.org/jj2016/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=45935 http://savasmatbaa.com/english/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=128800 http://www.tiporoma.it/TipografiaVerona/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21537 http://arabiansas.com/Qudoraat.com/index.php/en/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32618 http://www.elmiradordecieza.com/Index/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2118 http://esselimp.com.br/esse/index.php/component/user//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2663 http://optima-pro.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=75407 http://difcom.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2103 http://multisystemsnig.com/jmqs/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=223708 http://www.rio.baytel.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1299329 http://www.manhow.com.tw/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29395 http://e-promteh.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=68902 http://www.thesuburban.co.za/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=853 http://www.oxigenesis.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=782 http://darguziai.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30775 http://www.winterteam.ru/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30918

generic viagra 100mg

(RaymondBlita, 2018.05.02 15:14)

viagra [url=http://viagra-generics.us/#5171]generic viagra reviews[/url] generic viagra india <a href=http://viagra-generics.us/#2268>viagra generic pills</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »