Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Audi Q7 kontra Fiat 500

2008. 08. 09.

 

 

 

Az autógyártók egyik kedvenc témája a biztonság - bár az utóbbi időben mintha beelőzött volna a CO2 -, így aztán a vásárlók meg örvendezhetnek, hogy már olyan csodákra is képesek, mint az ötcsillagos utas és háromcsillagos gyermekvédelem egy olyan aprócska autóban, mint a Fiat 500.

Mindez szép és jó, de ne feledjük, hogy az NCAP egyenként töröget, a való világban gyakoribb, hogy két vagy akár több autó ütközik egymásnak. Ilyenkor pedig, a balesetet szenvedett autók méret- és tömegkülönbségeinek következtében elporladnak az értékes NCAP csillagok, csakúgy, mint a rövidebb gyufát húzó autó karosszériája. A téma örök, számtalanszor látthattuk már, mi történik, amikor egy kisebb és egy sokkal nagyobb autó találkozik, de azért érdemes újra és újra tudatosítani az autósokban, hogy egy jó törésteszt eredmény önmagában nem ér többet egy friss diplománál.
Az ADAC most egy Fiat 500-ast és egy Audi Q7-est eresztett egymásnak szemből, a végeredményt valószínűleg mindenki meg tudja tippelni, de azért érdemes megnézni, milyen pusztítást végez a terepjáró a Cinquecentón. Szóval, ha kisautónk van, ne a csillagjainkkal kérkedjünk, hanem jól gondoljuk meg, kivel ütközünk akár frontálisan, akár másképp...

 

Kémvideón a Toyota Avensis prototípusai

2008. 05. 23.

A Nürburgringen és környékén készült néhány felvétel a középkategóriás Toyota következő generációjának próbapéldányairól.

A mozgóképekből sajnos nem derül ki sokkal több az autókról, mint a korábbi kémfotókból, mivel a tesztpéldányokat továbbra is vaskos álcázás takarja. Ugyanakkor a felvételeken jól érzékelhető, hogy a következő Avensis hasonlóan csendes és gyors utazókocsinak ígérkezik, mint a jelenlegi változat.
A felvételek nagy részén csak a kerekek zaja hallatszik, a motoré nemigen, ami nem is csoda - a típus egyik erőssége eddig is a kiváló zajszigetelés volt. Ugyanakkor a futóművet hangolása nem tűnik túlzottan sportosnak -, hiszen a Toyota mérnökei valószínűleg inkább a kényelmet és a stabil, kiszámítható viselkedést tartották elsődlegesnek a beállítások meghatározásánál.

Az új Avensis bemutatásának időpontjáról még mindig nincsenek biztos információink, bár valószínű, hogy 2009 első feléig leleplezik a Toyota új európai csúcsmodelljét.

 

Videón a következő Opel Astra prototípusa

2008. 05. 28.

Mint szinte az összes mai személyautó próbapéldányait, a GM Europe új kompaktját is a Nürburgring aszfaltján hajtják szét a gyári pilóták nagy sebességű tesztelés címén.

A Nürburgring mentén pedig állandó vendégek a kémfotósok - még az is elképzelhető, hogy némelyiküknek a pályát övező fák lombkoronájában kialakított magaslesen van a bejelentett lakhelye -, így az Astra próbáiról is készültek filmek, különböző időjárási körülmények között. A felvételekben az a közös, hogy láthatóan mindegyiken forszírozott tempóban közlekednek a lemezfelnis, pepita mintázattal elmaszkírozott autóval, azt vizsgálva, hogy hogyan viselkedik az új típus elnyújtott, tempós kanyarokban a későbbi utcai modellekre szánt futómű-beállításokkal.

Az autó formájáról persze így sem tudunk meg sokkal többet, mint a korábbi kémfotókról, de az Astra láthatóan szép simán veszi a kanyarokat, látható problémák nélkül, és még a dülöngélése sem tűnik vészesnek. Mindez azért is érdekes, mert az I jelzésű Astra-generációnak műszaki szempontból sem lesz sok köze az elődeihez. Míg a jelenlegi, és az egyel korábbi generáció - a G és a H jelzésű - műszaki alapjai ugyanazok, addig a következő a General Motors Delta platformjára épül, amelyet eddig csak amerikai típusokban használtak. Vannak persze drága alkatrészek, amelyeket nem cserélnek le, ilyen például a motorválaszték és a hajtáselemek nagy része, de a futómű, a kormánymű, és a karosszéria szerkezete és fontosabb méretei alapjaikban változnak meg.

Az új Astra várhatóan 2009 elején mutatkozik be, szokás szerint a legnagyobb vetélytárs, a VW Golf új változatának leleplezéséhez időben igen közel, sőt, nagyjából ugyanekkorra várható a Renault Mégane következő generációja is, így a jövő év közepére kiújul az öldöklő küzdelem az alsó-középkategória legnépszerűbb típusai között.

 

 

Bemutatkozik az Audi A5 Cabriolet

2008. 12. 03.

Csaknem két év kellett hozzá, hogy az A5 kupé alapjaira elkészüljön a nyitható tetejű változat, viszont már a forgalmazás megkezdésétől számos kivitelt kínálnak majd, köztük a sportos S5 kabriót is.

Az Audi az A5 Cabriolet esetében is a hagyományos vászontető mellett döntött, elsősorban kis súlya és visszafogott helyigénye miatt. A számok igazolják is az elképzelés helyességét: az alaphelyzetben 380 literes csomagtérből kabrió üzemmódban is csak 60 liter vész el - egy összecsukható keménytető ennek a többszörösét foglalná el. Ráadásul a tervezők azokra is gondoltak, akik a nagyobb szélzaj miatt idegenkednek a vászontetőtől: készítettek egy hangszigetelt tetőváltozatot is, amellyel állítólag semmivel sem nagyobb a zaj nagy sebességnél, mint a kupéban, igaz, ez csak feláras extraként lesz elérhető. A tetőmozgatást természetesen villanymotorok végzik: az utastér kinyitása 15, a befedése pedig 17 másodpercet vesz igénybe, és akár menet közben is sor kerülhet rá, ha a sebesség nem haladja meg az 50 km/h-t.

A Cabriolet motorválasztéka nagyrészt megegyezik a kupééval. Az alapváltozatba 1,8 literes, 160 lóerős turbómotor kerül, de ezenkívül 180 vagy 211 lóerős kétliteres TFSI motorral, illetve 3,2 literes, 265 lóerős V6-ossal is készül majd a típus. Természetesen dízelváltozatok is lesznek, 2,7 literes, 190 lóerős vagy 3 literes, 240 lóerős hathengeressel. Az egyetlen igazi újdonság, hogy a nyitott S5-ösbe már az S4-esben megismert háromliteres, kompresszoros V6-os kerül, amelynek 333 lóerő a csúcsteljesítménye, maximális nyomatéka pedig 440 Nm. Ez a kivitel 5,6 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és csak az elektronikus korlátozás miatt nem lépheti át a 250 km/h-t, viszont átlagos fogyasztása az új motor miatt így is 10 liter alatt marad: a gyáriak szerint akár 9,6 liter benzinnel is beéri vegyes ciklusban, 100 kilométeren, szemben az S5 kupé V8-as motorjával, amely 12,4 litert fogyaszt ugyanilyen körülmények között.

A nyitott A5-öst január elején, a Detroit Motor Show-n láthatja a közönség először élőben, a gyártás pedig valamikor 2009 első felében indul, nagyjából egy időben a következő kabriószezon kezdetével.

 

 

 

Sportkocsit készít a VW

2008. 11. 11.

A német gyártó jövő januárban újabb sportkocsi-tanulmányt mutat be, amelyből néhány éven belül várhatóan a sorozatgyártmányt fejlesztenek.

Az új modellről egy interjú során beszélt a Volkswagen egyik munkatársa: elmondta, hogy a prototípust az idei Detroit Motor Show-n tervezik kiállítani, és ha minden jól megy, már 2011-ben elkészülhet a végleges, gyártásra kész változat is. Magáról az autóról egyelőre csak annyi derült ki, hogy az Audi R8 átdolgozott platformjára épül majd – megmarad a középmotoros elrendezés, és számos konkrét megoldást is átvesznek a szupersportkocsiból – de várhatóan sokat egyszerűsítenek a konstrukciót. A végleges autó árban és teljesítményben inkább a Porsche Boxster vetélytársa lehet, mint a drágább sportkocsiké.

http://index.hu/cikkepek/totalcar/magazin/hirek/vw/plus/.gdata/gp_cnr.jpg

A Volkswagen a 914-es gyártásának 1976-os befejezése óta gyakorlatilag nem készített saját nevén vérbeli sportkocsit, annak ellenére, hogy csak az ezredforduló óta több ilyen tanulmányautót is lelepleztek. A 2003-as Concept R és a 2005-ös Eco Racer gyártását is elképzelhetőnek tartotta a cég vezetése, ám végül egyik sem kapott zöld utat. Egyelőre az sem vehető biztosra, hogy a bemutatás előtt álló modell nem jut ugyanerre a sorsra, különösen azután, hogy a Porsche – amely nyilván nem szeretne egyel több közvetlen vetélytársat magának – épp teljes hatalomátvételre készül a Volkswagen

 

 

 

VW CC Eco Performance háromféle teljesítménnyel

2008. 11. 08.

Az idei SEMA Show egyik érdekessége a Volkswagen Passat CC alapú sportos tanulmánya, amelybe változtatható teljesítményű motor került.

A CC Eco Performance különlegessége a kétliteres TFSI motorra felszerelt APR turbófeltöltő-rendszer. Ez lehetővé teszi, hogy a vezető kiválassza, aktuálisan hány lóerős legyen az autó. Háromféle beállítás használható. Eco üzemmódban 222 lóerő és 320 Nm mozgósítható a gázpedál tövig tiprásával, viszont ilyenkor visszafogott marad az autó fogyasztása. A Full Power üzemmód jelenti a másik végletet: ilyenkor jóval nagyobb töltőnyomást állít elő a feltöltőrnedszer, így a motor csúcsteljesítménye 311 lóerőre, a maximális nyomatéka 425 Nm-re nő, viszont a fogyasztás is érezhető növekedést mutat. Van egy köztes állása is a kapcsolónak, GT felirattal: ezt használva 252 lóerő és 364 Nm áll a sofőr rendelkezésére, és persze a fogyasztás is kompromisszum a két szélső érték között. A pontos menetteljesítmény- és fogyasztás-adatokat sajnos nem közölte a VW, de azt mondják, a tanulmány még iszákos üzemmódban is takarékosabban bánik a benzinnel, mint a Passat CC kétliteres, 200 lóerős szériaváltozata.

A tanulmány persze nem csak a motorja miatt érdekes: készítettek hozzá egy teljes tunigkészletet, amitől még brutálisabban néz ki, mint a szériamodell. Az új első lökhárító hatalmas beömlőnyílásaival különösen jól áll a CC-nek, mivel masszívabb jelenséggé teszi az autó eredetiben túl hosszúak tűnő orrát. Az autót az optikai kiegészítők mellett H&R gyártmányú ültetőrugókkal, 20 hüvelykes felnikkel és hatékonyabb, 14 hüvelykes tárcsákat tartalmazó Brembo fékrendszerrel szerelték fel.

Nem valószínű, hogy a CC Eco Performance ebben a formában valaha is kapható lesz, de remélhetjük, hogy egyes előremutató megoldásai később sorozatgyártmányú modellekben, vagy legalább a tuningcégek választékában felbukkannak a közeljövőben.

 

 

Jön a Volkswagen-alapú kompakt Porsche?

2008. 10. 11.

Korábban már többször pletykáltak arról, hogy a Porsche esetleg piacra dobna egy Boxster/Cayman alá pozícionált belépőmodellt, ám a dologból végül nem lett semmi. Most azonban minden eddiginél közelebb áll a zuffenhauseni márka ahhoz, hogy a terveket mégiscsak megvalósítsák, egy magas rangú Porsche vezető ugyanis azt nyilatkozta, hogy az új kompakt modell már a végső döntéshozatali fázisnál tart. A cég pénzügyi igazgatója, Holger Härter azt is elárulta, hogy komolyan gondolkodnak azon, hogy az új kompakt modellt a Volkswagennel karöltve fejlesszék, és erről a két gyártó csúcsvezetői még az idén megegyeznének.

Ez még csak egy elképzelés

Többet sajnos nem árult el Härter, de a találgatások máris megindultak: van akik szerint egy vérbeli hot hatchet dobna piacra a Porsche, mások egy kompakt SUV-ra szavaznak, ám a legvalószínűbb mégis az, hogy az 1969-től 1976-ig a Volkswagennel közösen gyártott, csaknem 120 000 példányban elkelt középmotoros 914-es modellt támasztanák fel a Porschénél. Egyrészt ennek a modellnek már vannak hagyományai, sokkal kevésbé lenne szentségtörő, mint egy újabb SUV, másrészt nem lenne szükség új motor kifejlesztésére, hiszen a boxer hathengeres az új, középmotoros roadsterbe is kiválóan passzolna. A kocsi mindemellett jelentősen olcsóbb és könnyebb lenne, mint a Boxster.

Ami a Volkswagen Golf alapú sportos ferdehátút illeti, itt már több kétely is felmerül, hiszen a Porsche egészen biztosan nem tenné rá az emblémáját egy elsőkerékhajtású autóra. Egy összkerekes, 300 lóerő körüli teljesítménnyel bíró szuper-GTI lehetséges piacra dobását azonban még nem vetették el. A kocsiról az elkövetkezendő hetekben valószínűleg megszületik a döntés.

 

 

 

Renault Z.E.: a guruló termosz

2008. 10. 04.

Partneréhez, a Nissanhoz hasonlóan a francia gyártó is bemutatta saját villanyautó-tanulmányát a Párizsi Autószalonon.

A Z.E., azaz Zero Emission jóval nagyobb, mint a Nissan Nuvu: a Kangoo Be Bop alapjaira épített szögletes jármű 3,95 méter hosszú, 1,856 méter széles, 1,748 méter magas, és még szögletes is, azaz nem tűnik igazán kis légellenállásúnak. Ezen a sarkok lekerekítésével és a külső tükröket helyettesítő kamerákkal igyekeztek segíteni a tervezők.

A Renault tanulmányán inkább azzal próbálták javítani a hatékonyságot, hogy az autó fűtését és hűtését próbálták energiatakarékosabbá tenni. A franciák azt mondják, mivel a klímaberendezés a legnagyobb fogyasztó, ezt inkább megpróbálnák kiváltani a karosszéria jobb hőszigetelésével: ezt a célt szolgálják a rémes, sárgászöld ablakok és a kétrétegű karosszériaelemek, amelyektől a Z.E. állítólag olyan jól tartja a hőt, mint egy termosz. A fűtő-szellőző rendszert a tetőre szerelt napcellákkal folyamatosan működtetik, így nincs rá szükség, hogy az autó belső terét induláskor hirtelen felfűtsék vagy lehűtsék. Ráadásul az utasok hőérzetének manipulálásával igyekeznek elérni, hogy ne legyen szükség a teljes utastér befűtésére: a Renault tervezői szerint 15 fokos belső levegő mellett sem fáznak a Z.E.-vel közlekedők a fűtött üléseknek, kormánykeréknek köszönhetően. Takarékoskodtak az energiával a műszerfalon is: csak a legszükségesebb információkat jeleníti meg az autó, a navigációs rendszert és számos más funkciót a típushoz mellékelt Samsung mobiltelefonon keresztül lehet elérni.

Magáról a villamos hajtásláncról csak annyit árultak el, hogy a furgonszerű, kétüléses városi járművet egy 95 lóerős és 226 Nm nyomatékú villanymotor mozgatja Li-ion akkumulátorokból nyert energiával, de sem az autó hatótávolságáról, sem az újratöltés lehetséges módjáról és időtartamáról nem közöltek információkat - valószínűleg nem véletlenül, ugyanis ezek azok a paraméterek, amelyek a mai villanyautók használhatóságát alapvetően korlátozzák.

A Renault azt tervezi, hogy 2011-re sorozatgyártású elektromos járművet dob piacra - még az is elképzelhető, hogy a Z.E. alapjait adó Kangoo Compact lesz a donorjármű - de a fejlesztőknek még számos problémán úrrá kell lenniük, mire az elektromos kisautóból valóság lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

online pharmacy viagra

(giwcbu, 2018.05.01 19:21)

[url=http://viagracy.com]how viagra works[/url]
viagra from usa
viagra online canada legit http://viagracy.com

cheap viagra online canadian pharmacy

(qzjavu, 2018.04.26 10:27)

[url=http://canadian-pharmacie.com]buy viagra cheap online[/url]
la viagra generica mas barata http://canadian-pharmacie.com

how much does viagra cost

(nejuek, 2018.04.24 20:01)

[url=http://canadian-pharmacye.com]buy viagra pill[/url]
viagra generico quanto custa http://canadian-pharmacye.com

Hi!

(JesusInfok, 2018.04.24 13:57)

Hi!

viagra generic cost

(RaymondBlita, 2018.04.24 01:08)

http://www.kola2016.eu.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33748 http://www.irisoft.edu.al/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3003 http://maketp.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26713 http://forum.fedecovera.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=308095 http://www.hsambiente.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=611182 http://www.fezsughd.tj/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1225 http://xn--torresludea-beb.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48137 http://silbet.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=947766 http://www.saralgroup.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30761 http://www.bolosdavovo.com.br/site/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=793 http://www.adypg.com/adypg/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3966 http://radiopuddefjord.no/velkommen/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=58181 http://niloperez.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=414479 http://wow-calendar.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21812 http://evsochi.ru/index.php/component/users//index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26337 http://www.pruritas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2055 http://l9motos.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3812 http://www.tidibi.it/tidibi/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11569 http://copo.rocausa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1119 http://dgm-com.com/index.php/component/k2/itemlist/user/23474 http://xn--72-6kcay8agkgk1b4k.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=162496 http://stopcasino.kiev.ua/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3750 http://smartmews.hospitalathome.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=360313 http://sierraperez.com/beta/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=41645 http://supplyconceptsinc.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5539446 http://www.collettino.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=467535 http://www.incorpeengenharia.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1201 http://crfutbol.com/DesktopCostaRica/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=53847 http://www.lsindia.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1860 http://ghummakad.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=781592 http://ltuconstruction.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23618 http://museodelhombre.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=237598 http://kpksemiya.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4348 http://panarmeniangames.am/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21153 http://www.redagooj.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2103 http://www.grecia24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46670 http://www.xn--b1afaabpadniiq6cffk6e.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=145107 http://www.grafitex.it/site/en/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=43393 http://www.bedandbreakfastcasamalerba.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=698152 http://www.threeline.es/QM/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=847 http://bigblockg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=170831 http://drkhalidsharaf.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23609 http://belltour.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=353538 http://karavangala.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=126258 http://institutosana.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=55027 http://www.tiglmanine.com/ISPITS/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=864 http://www.pattosindacimatera.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=667233 http://www.clinicaveterinariaromaeur.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=289670 http://www.betmultimedia.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=302624 http://www.waveinc.at/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42806

viagra without headache 6492

(Agustindon, 2018.04.23 20:51)

6314 http://www.nicobarsotti.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=59094 http://www.hebronministriesinternational.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1012002 http://www.balkanuniversitesi.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=172960 http://somosembajadores.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=259667 http://www.avaton.com.gr/home/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=50947 http://kickarss.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=49605 http://proserviciossa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48179 http://www.mamacake.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=19294 http://www.ircerassuntarecanati.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=513267 http://epicfl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14455 http://batoilservices.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=790908 http://doanthanhnien.dcs.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2041522 http://museum-nsb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4753 http://oliverpiano.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=291277 http://alfamasr.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=82424 http://highbrains.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=184113 http://gallerycafe.sk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21838 http://salikala.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12362 http://kippkk.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=504683 http://www.produzioneinstallazionegrondaiecoperturatettisoedilsicilia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38886 http://www.dprd-indramayukab.go.id/dpr/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=121 http://www.controlare.com.br/portal/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40157 http://melioristeducation.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38287 http://www.ccrestauracionfamiliar.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=805949 http://agenciareporterossinfronteras.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1704 http://www.hospitalbaseosorno.cl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1884 http://www.floridarent-martinique.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2454 http://www.maoriinvestments.co.nz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=54892 http://lnx.rutulicantores.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=687029 http://www.cinemagrivi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=322645 http://www.ducadalba.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1290361 http://www.presepepiumazzo.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=319711 http://jetrealty.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10557 http://slikebeograda.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=657 http://koukasportsacademy.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=280036 http://www.accesstransportation.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1815 http://edusocio.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=41264 http://cottoncandylover.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=658555 http://location-factory-munich.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=74014 http://www.minikami.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1373511 http://www.pierluigipiu.it/component/k2/itemlist/user/244759 http://artdraftauthority.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=62678 http://laestrellauniforms.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35315 http://spirito.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=230486 http://developpementdelinterieur.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=251040 http://www.unsadifesa.it/joomla/2.5/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=85159 http://www.cliniqueibnbadis.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4112 http://www.sevenoaksboardingkennels.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1695 http://www.inpatmos.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=574397 http://hydier-associates.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=435325 3689

viagra without headache 9072

(Agustindon, 2018.04.22 11:49)

1434 http://3webmarketing.com/airrigarviejo/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=245457 http://www.virtualdesenvolvimento.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1156 http://www.famcco.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26412 http://www.taypartners.com.my/tp/2015/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2076 http://globalstudynetwork.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34075 http://internationalhairforum.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17123 http://www.gasoleosarriate.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34053 http://programadiasporacaboverde.com.cv/_/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34584 http://oldsite.picngo.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1308 http://xn--80afgbyknsc.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30894 http://www.phxwomenshealth.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=267118 http://dydecoracioncali.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20215 http://pacrimship.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=177344 http://www.t-ai.mx/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=285264 http://grainindustries.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1404 http://sunnetciamca.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=167629 http://rpkgost.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5330 http://remont-lodki.ru/index.php/component/k2/itemlist/user/39560 http://serenityhomehealthcare.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=151566 http://www.assodistil.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=830 http://cafejanae.devikahealth.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=539589 http://galletasalemanas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=107775 http://cwfin.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=75078 http://ariantp.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1142 http://www.drjelec-islamovic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38536 http://www.bluegraphx.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=509566 http://www.mehrizan.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=133 http://webeng.jp/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=584 http://bjwp.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=156032 http://salikala.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13015 http://www.acotecimpiantisrl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=556290 http://www.bbf.ourswl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1245 http://www.vaticanroom.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=172932 http://www.comecoitalia.it/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=136369 http://peritajesinformaticoslg.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1005 http://www.andyfuturerdh.com/joomla/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=129858 http://sweilehnews.com/news/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=204615 http://epey.ch/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=226761 http://www.dzbujanovac.org.rs/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39698 http://elitesportingclubcyp.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=27302 http://www.comune.roiodelsangro.ch.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=104602 http://emow.cl/2011/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32603 http://style-door.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=203315 http://espacocontabilfranca.com.br/site/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=789 http://dcro.org.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9751 http://bonbons-gourmands-personnalises.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23722 http://www.newage.re/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7390 http://lodelaabuelaequipamientos.com.uy/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14408 http://www.qochon.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12909 http://falaroec.com/alco/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=700 2404

viagra without a doctor prescription canada

(RaymondBlita, 2018.04.22 11:38)

http://hosting39.eu/EcoFood/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4849 http://kuban-collector.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=217044 http://www.sireofforfoundation.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3894876 http://dalaco.siteproviders.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=97890 http://www.expresito.com/shopping/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7022 http://www.giuseppevenezia.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=553252 http://www.novaromacafe.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=489671 http://redakcia-oi.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33229 http://amykoller.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17841 http://www.clickoneclickfotografos.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9137 http://www.ristorantedajair.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=232931 http://drkhalidsharaf.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23056 http://www.blucobalto.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=508739 http://ecopolymery.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=90477 http://2696868.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=416633 http://macrop.cl/index.php/component/k2/itemlist/user/367356 http://helpcabinet.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=178803 http://www.stlcaricatures.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=587537 http://partizan-spb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=109060 http://mail.smartmovecy.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=496698 http://indonesia-air.com/ori/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37733 http://sozdanie-saitov-solnechnogorsk.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=216371 http://www.greenbasket.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=983731 http://techniqueauto.ch/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26349 http://www.marosadigiorgio.com.uy/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6999 http://www.quasarsinduno.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=620748 http://www.brainwok.at/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2758 http://kippkk.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=503532 http://www.casadivetro.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3216 http://agustiniano.org/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=333328 http://www.avaton.com.gr/home/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=50824 http://www.logos.mk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32060 http://www.kassa-finans.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9578 http://www.spettacolovivo.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=655505 http://xn----7sbb5atddhcuu3b.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=198189 http://www.lillyandwolf.com/store/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=208962 http://theliveset.tv/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=47898 http://whomentors.com/project/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=43981 http://www.seaviews.be/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16676 http://aragosta.kz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35867 http://bigblockg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=170527 http://zhaluzi-bel.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=185422 http://www.oscialatiello.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3089 http://brownxs.nl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=623 http://www.dmatteson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20542 http://www.scheunencafe-kretzschmar.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=53309 http://esdm.jatimprov.go.id/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=273 http://cientotres.com/sitio/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1027 http://www.lwanda-co.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=384237 http://www.sidertrading.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29981

viagra without a doctors approval 7818

(Agustindon, 2018.04.21 17:32)

3731 http://www.hno-giessler.de/jomla/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=759 http://ltuconstruction.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22876 http://www.novikamps.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1745 http://pensionreviewmagazine.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3028 http://dasbachgmbh.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=696737 http://completer.kumon.com.hk/KBJ/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=183812 http://www.antares-onlus.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=304178 http://www.gambastampi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=731 http://www.amurnotary.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=147916 http://ozdgokart.hu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14864 http://www.rpgerner.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=139378 http://prokat-lyzh.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29995 http://kafojiginew.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=297496 http://laser.inf.ethz.ch/2015/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=310313 http://pappasurf.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15548 http://www.mcdonaldfarm.ca/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20534 http://www.ofm.ng/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=217439 http://www.goldenwingssouthsudan.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2394 http://www.xn--b1afaabpadniiq6cffk6e.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=144812 http://hancockhistory.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17241 http://www.minikami.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1396042 http://kinoe.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32239 http://oestylewheels.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=635 http://expomanualidadesmerida.com/w/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=107446 http://elnservices.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30923 http://www.adnasanat.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1752 http://web2interactive.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=697131 http://www.adeanet.org/wgecd/fr/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1059 http://enter.nadvirna.info/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4609 http://www.pentapolis.info/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=73336 http://esdm.jatimprov.go.id/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=103 http://www.dasricambi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=56483 http://china-yw-ceramics.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=590857 http://www.mauroluigi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=390285 http://www.sparexline.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6410 http://ddv.sungenebyte.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16552 http://www.kassa-finans.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9398 http://kiosk.magkmusic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=131645 http://truba76.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=137293 http://www.bamco.co.kr/site/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=264880 http://www.produzioneinstallazionegrondaiecoperturatettisoedilsicilia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38790 http://pasmr.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=212360 http://veola.com.ua/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=803039 http://xn--peabeticadecana-zqb.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=172965 http://www.honarcabin.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14096 http://daptravel.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=244665 http://power-screen-caribbean.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=203615 http://guasque.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5835 http://qtlindia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=28064 http://www.grupoalucx.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8907 5113

viagra without a doctor prescription usa 652

(Larryblemn, 2018.04.14 18:00)

viagra without subscription [url=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#5195]viagra without headache[/url] viagra without subscription <a href=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#1260>viagra without erectile dysfunction</a>

viagra without a doctor prescription 6118

(Agustindon, 2018.03.30 01:18)

7017 http://bit.ly/2u5MmDX http://bit.ly/2u2wIsW http://bit.ly/2tZoX7a http://bit.ly/2u30ePh http://bit.ly/2tYQpla http://bit.ly/2u8dx0U http://bit.ly/2u49ra6 http://bit.ly/2u33NEZ http://bit.ly/2u2zUEW http://bit.ly/2u1Jx6V 7693

viagra without a doctor prescription canada 4154

(Agustindon, 2018.03.27 11:50)

3428 http://bit.ly/2u0t4Qh http://bit.ly/2u3Lwav http://bit.ly/2u5uNUk http://bit.ly/2u698LQ http://bit.ly/2u2nqgm http://bit.ly/2tZlF3O http://bit.ly/2tYPJME http://bit.ly/2u4abfo http://bit.ly/2u4fj2T http://bit.ly/2u2EnYb http://bit.ly/2u3O3Bx http://bit.ly/2u3Id35 http://bit.ly/2tZosdi http://bit.ly/2u7HMoq http://bit.ly/2u3Czhr http://bit.ly/2uaTbUT http://bit.ly/2uaXEH9 http://bit.ly/2tZodPq http://bit.ly/2u8fvOQ http://bit.ly/2u4KLy8 http://bit.ly/2u4cjn9 http://bit.ly/2tYOfly http://bit.ly/2u3DO05 http://bit.ly/2u4ex5Z http://bit.ly/2u4rMDO http://bit.ly/2tZLT62 http://bit.ly/2tZmBVS http://bit.ly/2tYQOEc http://bit.ly/2u8bXfu http://bit.ly/2u2E6ED http://bit.ly/2u5uGYU http://bit.ly/2u30e1J http://bit.ly/2u1xaYv http://bit.ly/2tZMODw http://bit.ly/2u7KJp0 http://bit.ly/2u4i6cn http://bit.ly/2u33xpF http://bit.ly/2tZs1Ac http://bit.ly/2u3LoYz http://bit.ly/2u2CTx5 http://bit.ly/2u1zVJl http://bit.ly/2u69Atw http://bit.ly/2u3xvJX http://bit.ly/2u2pS6y http://bit.ly/2u30C0b http://bit.ly/2u2HAXJ http://bit.ly/2u4IR0s http://bit.ly/2u4bye2 http://bit.ly/2u8hhzu http://bit.ly/2u5MPpH 5983

viagra without a prescription 7700

(RogerHom, 2018.03.25 15:05)

viagra without a doctor prescription - http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#2601 viagra without prescription viagra without doctor viagra without a doctor prescription viagra without a doctor's prescription viagra without a prescription

buy generic Viagra

(ThomasCiz, 2018.03.24 23:56)

generic Viagra [url=http://viagra-generics.us/#1391]viagra generic walmart[/url] Viagra generico <a href=http://viagra-generics.us/#5144>generic viagra</a>

AdulToySex - Best Adult Toys and Sex Toys for your Healthy Life! Sex Toys, Dildos, Vibrators, Sex Dolls, and Many More

(AdulToySexCom, 2018.01.16 11:10)

Best Adult Toys and Sex Toys for your Healthy Life! Sex Toys, Dildos, Vibrators, Sex Dolls, and Many More

When you want to shop erotic toys, AdulToySex.com has it all. Whether male or female, straight or gay, and anywhere in between, we have the adult toys and movies you’re looking for.

We also provided FREE SHIPPING WORLDWIDE without minimum orders!

http://www.AdulToySex.com/

Профессиональные тренажеры мтб 1 4 для кинезитерапии

(GalinaVen, 2018.01.05 20:36)


[url=http://happykiddi.com.ua/reabilitaczionnyie-trenazheryi/TB004-90] Недорогие тренажеры Бубновского мтб 1 [/url] распродажа у надежного завода-производителя спортивных тренажеров для центров Бубновского .
Производитель тренажеров и аксессуаров для лечения шейного остеохондроза Happykiddi.com.ua доставку осуществляет к Вам домой по всей Украине : Житомир , Запорожье , Кропивницкий , Полтава , Тернополь , Херсон, Хмельницкий курьерскими компаниями Новая Почта, Интайм или транспортом завода без предоплаты в течении 2-3 дней после заказа. Стоимость доставки 350-400 грн.
Наш адрес в интернете happykiddi.com.ua, звоните нам по телефонам +38-096-059-71-89, +38-050-286-71-66 или пишите на почту happykiddi.com.ua@gmail.com .

BEST software for captcha breaking!

(MashaBerve, 2017.12.21 21:59)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any antibot protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

BEST software for captcha breaking!

(Juliepaf, 2017.11.17 19:25)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Suborn cheaply ambien no instruction lay hold of an online prescriptions

(ScottyTUSTY, 2017.06.02 06:21)

<a href="http://canadianpharmacy24.org/ambien/q.php?q=buy-cheap-ambien-no-prescription-get-an-online-prescriptions">Buy cheap ambien no prescription get an online prescriptions</a> Shop for Ambien on line medication pharmacy economical and also choose general Zolpidem relief medication.

Test, just a testTest, just a test

(jarlgrelve, 2017.05.09 17:34)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »