Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Audi Q7 kontra Fiat 500

2008. 08. 09.

 

 

 

Az autógyártók egyik kedvenc témája a biztonság - bár az utóbbi időben mintha beelőzött volna a CO2 -, így aztán a vásárlók meg örvendezhetnek, hogy már olyan csodákra is képesek, mint az ötcsillagos utas és háromcsillagos gyermekvédelem egy olyan aprócska autóban, mint a Fiat 500.

Mindez szép és jó, de ne feledjük, hogy az NCAP egyenként töröget, a való világban gyakoribb, hogy két vagy akár több autó ütközik egymásnak. Ilyenkor pedig, a balesetet szenvedett autók méret- és tömegkülönbségeinek következtében elporladnak az értékes NCAP csillagok, csakúgy, mint a rövidebb gyufát húzó autó karosszériája. A téma örök, számtalanszor látthattuk már, mi történik, amikor egy kisebb és egy sokkal nagyobb autó találkozik, de azért érdemes újra és újra tudatosítani az autósokban, hogy egy jó törésteszt eredmény önmagában nem ér többet egy friss diplománál.
Az ADAC most egy Fiat 500-ast és egy Audi Q7-est eresztett egymásnak szemből, a végeredményt valószínűleg mindenki meg tudja tippelni, de azért érdemes megnézni, milyen pusztítást végez a terepjáró a Cinquecentón. Szóval, ha kisautónk van, ne a csillagjainkkal kérkedjünk, hanem jól gondoljuk meg, kivel ütközünk akár frontálisan, akár másképp...

 

Kémvideón a Toyota Avensis prototípusai

2008. 05. 23.

A Nürburgringen és környékén készült néhány felvétel a középkategóriás Toyota következő generációjának próbapéldányairól.

A mozgóképekből sajnos nem derül ki sokkal több az autókról, mint a korábbi kémfotókból, mivel a tesztpéldányokat továbbra is vaskos álcázás takarja. Ugyanakkor a felvételeken jól érzékelhető, hogy a következő Avensis hasonlóan csendes és gyors utazókocsinak ígérkezik, mint a jelenlegi változat.
A felvételek nagy részén csak a kerekek zaja hallatszik, a motoré nemigen, ami nem is csoda - a típus egyik erőssége eddig is a kiváló zajszigetelés volt. Ugyanakkor a futóművet hangolása nem tűnik túlzottan sportosnak -, hiszen a Toyota mérnökei valószínűleg inkább a kényelmet és a stabil, kiszámítható viselkedést tartották elsődlegesnek a beállítások meghatározásánál.

Az új Avensis bemutatásának időpontjáról még mindig nincsenek biztos információink, bár valószínű, hogy 2009 első feléig leleplezik a Toyota új európai csúcsmodelljét.

 

Videón a következő Opel Astra prototípusa

2008. 05. 28.

Mint szinte az összes mai személyautó próbapéldányait, a GM Europe új kompaktját is a Nürburgring aszfaltján hajtják szét a gyári pilóták nagy sebességű tesztelés címén.

A Nürburgring mentén pedig állandó vendégek a kémfotósok - még az is elképzelhető, hogy némelyiküknek a pályát övező fák lombkoronájában kialakított magaslesen van a bejelentett lakhelye -, így az Astra próbáiról is készültek filmek, különböző időjárási körülmények között. A felvételekben az a közös, hogy láthatóan mindegyiken forszírozott tempóban közlekednek a lemezfelnis, pepita mintázattal elmaszkírozott autóval, azt vizsgálva, hogy hogyan viselkedik az új típus elnyújtott, tempós kanyarokban a későbbi utcai modellekre szánt futómű-beállításokkal.

Az autó formájáról persze így sem tudunk meg sokkal többet, mint a korábbi kémfotókról, de az Astra láthatóan szép simán veszi a kanyarokat, látható problémák nélkül, és még a dülöngélése sem tűnik vészesnek. Mindez azért is érdekes, mert az I jelzésű Astra-generációnak műszaki szempontból sem lesz sok köze az elődeihez. Míg a jelenlegi, és az egyel korábbi generáció - a G és a H jelzésű - műszaki alapjai ugyanazok, addig a következő a General Motors Delta platformjára épül, amelyet eddig csak amerikai típusokban használtak. Vannak persze drága alkatrészek, amelyeket nem cserélnek le, ilyen például a motorválaszték és a hajtáselemek nagy része, de a futómű, a kormánymű, és a karosszéria szerkezete és fontosabb méretei alapjaikban változnak meg.

Az új Astra várhatóan 2009 elején mutatkozik be, szokás szerint a legnagyobb vetélytárs, a VW Golf új változatának leleplezéséhez időben igen közel, sőt, nagyjából ugyanekkorra várható a Renault Mégane következő generációja is, így a jövő év közepére kiújul az öldöklő küzdelem az alsó-középkategória legnépszerűbb típusai között.

 

 

Bemutatkozik az Audi A5 Cabriolet

2008. 12. 03.

Csaknem két év kellett hozzá, hogy az A5 kupé alapjaira elkészüljön a nyitható tetejű változat, viszont már a forgalmazás megkezdésétől számos kivitelt kínálnak majd, köztük a sportos S5 kabriót is.

Az Audi az A5 Cabriolet esetében is a hagyományos vászontető mellett döntött, elsősorban kis súlya és visszafogott helyigénye miatt. A számok igazolják is az elképzelés helyességét: az alaphelyzetben 380 literes csomagtérből kabrió üzemmódban is csak 60 liter vész el - egy összecsukható keménytető ennek a többszörösét foglalná el. Ráadásul a tervezők azokra is gondoltak, akik a nagyobb szélzaj miatt idegenkednek a vászontetőtől: készítettek egy hangszigetelt tetőváltozatot is, amellyel állítólag semmivel sem nagyobb a zaj nagy sebességnél, mint a kupéban, igaz, ez csak feláras extraként lesz elérhető. A tetőmozgatást természetesen villanymotorok végzik: az utastér kinyitása 15, a befedése pedig 17 másodpercet vesz igénybe, és akár menet közben is sor kerülhet rá, ha a sebesség nem haladja meg az 50 km/h-t.

A Cabriolet motorválasztéka nagyrészt megegyezik a kupééval. Az alapváltozatba 1,8 literes, 160 lóerős turbómotor kerül, de ezenkívül 180 vagy 211 lóerős kétliteres TFSI motorral, illetve 3,2 literes, 265 lóerős V6-ossal is készül majd a típus. Természetesen dízelváltozatok is lesznek, 2,7 literes, 190 lóerős vagy 3 literes, 240 lóerős hathengeressel. Az egyetlen igazi újdonság, hogy a nyitott S5-ösbe már az S4-esben megismert háromliteres, kompresszoros V6-os kerül, amelynek 333 lóerő a csúcsteljesítménye, maximális nyomatéka pedig 440 Nm. Ez a kivitel 5,6 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és csak az elektronikus korlátozás miatt nem lépheti át a 250 km/h-t, viszont átlagos fogyasztása az új motor miatt így is 10 liter alatt marad: a gyáriak szerint akár 9,6 liter benzinnel is beéri vegyes ciklusban, 100 kilométeren, szemben az S5 kupé V8-as motorjával, amely 12,4 litert fogyaszt ugyanilyen körülmények között.

A nyitott A5-öst január elején, a Detroit Motor Show-n láthatja a közönség először élőben, a gyártás pedig valamikor 2009 első felében indul, nagyjából egy időben a következő kabriószezon kezdetével.

 

 

 

Sportkocsit készít a VW

2008. 11. 11.

A német gyártó jövő januárban újabb sportkocsi-tanulmányt mutat be, amelyből néhány éven belül várhatóan a sorozatgyártmányt fejlesztenek.

Az új modellről egy interjú során beszélt a Volkswagen egyik munkatársa: elmondta, hogy a prototípust az idei Detroit Motor Show-n tervezik kiállítani, és ha minden jól megy, már 2011-ben elkészülhet a végleges, gyártásra kész változat is. Magáról az autóról egyelőre csak annyi derült ki, hogy az Audi R8 átdolgozott platformjára épül majd – megmarad a középmotoros elrendezés, és számos konkrét megoldást is átvesznek a szupersportkocsiból – de várhatóan sokat egyszerűsítenek a konstrukciót. A végleges autó árban és teljesítményben inkább a Porsche Boxster vetélytársa lehet, mint a drágább sportkocsiké.

http://index.hu/cikkepek/totalcar/magazin/hirek/vw/plus/.gdata/gp_cnr.jpg

A Volkswagen a 914-es gyártásának 1976-os befejezése óta gyakorlatilag nem készített saját nevén vérbeli sportkocsit, annak ellenére, hogy csak az ezredforduló óta több ilyen tanulmányautót is lelepleztek. A 2003-as Concept R és a 2005-ös Eco Racer gyártását is elképzelhetőnek tartotta a cég vezetése, ám végül egyik sem kapott zöld utat. Egyelőre az sem vehető biztosra, hogy a bemutatás előtt álló modell nem jut ugyanerre a sorsra, különösen azután, hogy a Porsche – amely nyilván nem szeretne egyel több közvetlen vetélytársat magának – épp teljes hatalomátvételre készül a Volkswagen

 

 

 

VW CC Eco Performance háromféle teljesítménnyel

2008. 11. 08.

Az idei SEMA Show egyik érdekessége a Volkswagen Passat CC alapú sportos tanulmánya, amelybe változtatható teljesítményű motor került.

A CC Eco Performance különlegessége a kétliteres TFSI motorra felszerelt APR turbófeltöltő-rendszer. Ez lehetővé teszi, hogy a vezető kiválassza, aktuálisan hány lóerős legyen az autó. Háromféle beállítás használható. Eco üzemmódban 222 lóerő és 320 Nm mozgósítható a gázpedál tövig tiprásával, viszont ilyenkor visszafogott marad az autó fogyasztása. A Full Power üzemmód jelenti a másik végletet: ilyenkor jóval nagyobb töltőnyomást állít elő a feltöltőrnedszer, így a motor csúcsteljesítménye 311 lóerőre, a maximális nyomatéka 425 Nm-re nő, viszont a fogyasztás is érezhető növekedést mutat. Van egy köztes állása is a kapcsolónak, GT felirattal: ezt használva 252 lóerő és 364 Nm áll a sofőr rendelkezésére, és persze a fogyasztás is kompromisszum a két szélső érték között. A pontos menetteljesítmény- és fogyasztás-adatokat sajnos nem közölte a VW, de azt mondják, a tanulmány még iszákos üzemmódban is takarékosabban bánik a benzinnel, mint a Passat CC kétliteres, 200 lóerős szériaváltozata.

A tanulmány persze nem csak a motorja miatt érdekes: készítettek hozzá egy teljes tunigkészletet, amitől még brutálisabban néz ki, mint a szériamodell. Az új első lökhárító hatalmas beömlőnyílásaival különösen jól áll a CC-nek, mivel masszívabb jelenséggé teszi az autó eredetiben túl hosszúak tűnő orrát. Az autót az optikai kiegészítők mellett H&R gyártmányú ültetőrugókkal, 20 hüvelykes felnikkel és hatékonyabb, 14 hüvelykes tárcsákat tartalmazó Brembo fékrendszerrel szerelték fel.

Nem valószínű, hogy a CC Eco Performance ebben a formában valaha is kapható lesz, de remélhetjük, hogy egyes előremutató megoldásai később sorozatgyártmányú modellekben, vagy legalább a tuningcégek választékában felbukkannak a közeljövőben.

 

 

Jön a Volkswagen-alapú kompakt Porsche?

2008. 10. 11.

Korábban már többször pletykáltak arról, hogy a Porsche esetleg piacra dobna egy Boxster/Cayman alá pozícionált belépőmodellt, ám a dologból végül nem lett semmi. Most azonban minden eddiginél közelebb áll a zuffenhauseni márka ahhoz, hogy a terveket mégiscsak megvalósítsák, egy magas rangú Porsche vezető ugyanis azt nyilatkozta, hogy az új kompakt modell már a végső döntéshozatali fázisnál tart. A cég pénzügyi igazgatója, Holger Härter azt is elárulta, hogy komolyan gondolkodnak azon, hogy az új kompakt modellt a Volkswagennel karöltve fejlesszék, és erről a két gyártó csúcsvezetői még az idén megegyeznének.

Ez még csak egy elképzelés

Többet sajnos nem árult el Härter, de a találgatások máris megindultak: van akik szerint egy vérbeli hot hatchet dobna piacra a Porsche, mások egy kompakt SUV-ra szavaznak, ám a legvalószínűbb mégis az, hogy az 1969-től 1976-ig a Volkswagennel közösen gyártott, csaknem 120 000 példányban elkelt középmotoros 914-es modellt támasztanák fel a Porschénél. Egyrészt ennek a modellnek már vannak hagyományai, sokkal kevésbé lenne szentségtörő, mint egy újabb SUV, másrészt nem lenne szükség új motor kifejlesztésére, hiszen a boxer hathengeres az új, középmotoros roadsterbe is kiválóan passzolna. A kocsi mindemellett jelentősen olcsóbb és könnyebb lenne, mint a Boxster.

Ami a Volkswagen Golf alapú sportos ferdehátút illeti, itt már több kétely is felmerül, hiszen a Porsche egészen biztosan nem tenné rá az emblémáját egy elsőkerékhajtású autóra. Egy összkerekes, 300 lóerő körüli teljesítménnyel bíró szuper-GTI lehetséges piacra dobását azonban még nem vetették el. A kocsiról az elkövetkezendő hetekben valószínűleg megszületik a döntés.

 

 

 

Renault Z.E.: a guruló termosz

2008. 10. 04.

Partneréhez, a Nissanhoz hasonlóan a francia gyártó is bemutatta saját villanyautó-tanulmányát a Párizsi Autószalonon.

A Z.E., azaz Zero Emission jóval nagyobb, mint a Nissan Nuvu: a Kangoo Be Bop alapjaira épített szögletes jármű 3,95 méter hosszú, 1,856 méter széles, 1,748 méter magas, és még szögletes is, azaz nem tűnik igazán kis légellenállásúnak. Ezen a sarkok lekerekítésével és a külső tükröket helyettesítő kamerákkal igyekeztek segíteni a tervezők.

A Renault tanulmányán inkább azzal próbálták javítani a hatékonyságot, hogy az autó fűtését és hűtését próbálták energiatakarékosabbá tenni. A franciák azt mondják, mivel a klímaberendezés a legnagyobb fogyasztó, ezt inkább megpróbálnák kiváltani a karosszéria jobb hőszigetelésével: ezt a célt szolgálják a rémes, sárgászöld ablakok és a kétrétegű karosszériaelemek, amelyektől a Z.E. állítólag olyan jól tartja a hőt, mint egy termosz. A fűtő-szellőző rendszert a tetőre szerelt napcellákkal folyamatosan működtetik, így nincs rá szükség, hogy az autó belső terét induláskor hirtelen felfűtsék vagy lehűtsék. Ráadásul az utasok hőérzetének manipulálásával igyekeznek elérni, hogy ne legyen szükség a teljes utastér befűtésére: a Renault tervezői szerint 15 fokos belső levegő mellett sem fáznak a Z.E.-vel közlekedők a fűtött üléseknek, kormánykeréknek köszönhetően. Takarékoskodtak az energiával a műszerfalon is: csak a legszükségesebb információkat jeleníti meg az autó, a navigációs rendszert és számos más funkciót a típushoz mellékelt Samsung mobiltelefonon keresztül lehet elérni.

Magáról a villamos hajtásláncról csak annyit árultak el, hogy a furgonszerű, kétüléses városi járművet egy 95 lóerős és 226 Nm nyomatékú villanymotor mozgatja Li-ion akkumulátorokból nyert energiával, de sem az autó hatótávolságáról, sem az újratöltés lehetséges módjáról és időtartamáról nem közöltek információkat - valószínűleg nem véletlenül, ugyanis ezek azok a paraméterek, amelyek a mai villanyautók használhatóságát alapvetően korlátozzák.

A Renault azt tervezi, hogy 2011-re sorozatgyártású elektromos járművet dob piacra - még az is elképzelhető, hogy a Z.E. alapjait adó Kangoo Compact lesz a donorjármű - de a fejlesztőknek még számos problémán úrrá kell lenniük, mire az elektromos kisautóból valóság lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sycmzo

(unajvh, 2019.01.01 14:28)

cheapest online pharmacy for cialis
[url=http://cialisv.com]cialis coupon[/url]

Icube02

(Ekaso16, 2019.01.01 12:22)

http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/niagra-sildenafil-citrate-200-mg-comprar-r-pido-estados-unidos http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/prilo-100-mg-como-comprar-sem-receita-on-line-brasil http://foodtube.net/profiles/blogs/discount-erector-25-mg-order-online-how-to-buy-sildenafil-citrate http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/loratadine-10mg-como-comprar-buen-precio-espa-a http://soruanaliz.com/index.php/18205/uplift-safely-where-sildenafil-citrate-guaranteed-shipping http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-longis-tadalafil-de-calidad http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/ibuprofeno-600-mg-comprar-sin-receta-de-confianza-panam http://bioimagingcore.be/q2a/48095/tada-como-comprar-gen%C3%A9rico-pre%C3%A7o-brasil http://jaktlumaczyc.pl/70632/direktan-sildenafil-citrate-150mg-comprar-barato-puerto-rico http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-ah-zul-sin-receta-con-seguridad-us-sildenafil http://usguide101.com/qa/index.php?qa=1122310&qa_1=buy-apicalis-online-can-buy-apicalis-over-the-counter-ireland http://wu-world.com/profiles/blogs/manly-sildenafil-citrate-50mg-en-ligne-sans-ordonnance-sildenafil http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-betafortan-sildenafil-citrate-buen http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/commander-en-ligne-vorst-150mg-ou-acheter-du-vorst-generique-en http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/verventi-sildenafil-citrate-moins-cher-et-site-fiable-acheter http://korsika.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-filda-40-mg-mastercard-tadalafil-en-vente-canada http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/comprar-ciavor-tadalafil-gen-rico-envio-24-horas-internet http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-megafort-en-farmacia-online-argentina-compra-de http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/comprar-adegra-sin-receta-en-farmacia-online http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/order-generic-apcalis-sx-20mg-where-to-purchase-tadalafil-no-need http://movsam.ning.com/profiles/blogs/finegra-130mg-order-online-how-to-order-sildenafil-citrate-free http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/rivgra-50mg-en-ligne-baisse-prix-commander-rapide-commander-du http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-lopid-300mg-com-frete-gr-tis-brasil http://destinosexotico.com/blogs/post/30751 http://bobford.ning.com/profiles/blogs/erythromycin-500-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-todo-en http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-neo-gra-sildenafil-citrate-generique-moins-cher http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-prostamid-flutamide-250-mg-sin http://whazzup-u.com/profiles/blogs/isosorbida-comprar-en-farmacia-online-espa-a-imdur-internet http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/sessograh-130mg-buy-without-prescription-how-to-order-sildenafil http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2771/53762/cheap-erotil-130mg-order-online

Tafan43

(Retow37, 2018.12.28 15:56)

http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-viagra-gen-rico-mais-barato-via-internet http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/virineo-sildenafil-citrate-200-mg-onde-comprar-urgente-comprar http://iq140.eu/blogs/post/28233 http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-dafilar-tadalafil-con-visa-rep http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/ah-zul-comprar-barato-online-rep-blica-federativa-do-brasil http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/rosytona-150-mg-como-comprar-sin-receta-ahora-puerto-rico-comprar http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/tazzle-como-comprar-sin-receta-ahora-estados-unidos http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/silagress-baisse-prix-acheter-du-silagress-50-en-suisse http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/68/11698/sildenamed-130mg-order-online https://www.mysocialpeople.com/blogs/2144/12189/site-seguro-para-comprar-virineo-generico-envio-rapido-no-brasi http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/low-price-caverta-50-mg-buy-online-reputable-online-pharmacy http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/finegra-100mg-order-safely-buy-finegra-200-mg-tablet-uk https://www.loosemusicent.com/blogs/1119/12527/order-vigoran-where-to-purchase-sildenafil-citrate-safely http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/azelastine-astelin-comprar-menor-pre-o-rep-blica-federativa-do http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/comprar-vitarfil-sin-receta-con-seguridad http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/low-price-viagra-130-mg-order-online-how-can-i-order-sildenafil http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-zyad-gen-rico-entrega-r-pida-on-line-rep-blica-federativa http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-tadalafil-10mg-como-posso-comprar-gen-rico-entrega-48 http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=190914&qa_1=arpamyl-120mg-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-espa%C3%B1a http://bricolocal.com/profiles/blogs/edalis-10mg-sans-ordonnance-commander-en-ligne-securise-commande http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/comprar-betametasona-clotrimazol-lotrisone-gen-rico-envio-urgente http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/order-discount-sidnakind-200mg-online-order-sidnakind-online http://www.facecool.com/profiles/blogs/sur-quel-site-commander-du-dapoxetine-30mg-dapoxetine-pharmacie http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-en-ligne-amore-36-tadalafil-pharmacie-discount-amore http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-amore-36-tadalafil-sin-receta-al http://javamex.ning.com/profiles/blogs/egomax-livraison-discrete-moins-cher-prix-egomax-100mg-boite-de-8 http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/virineo-sildenafil-citrate-o-commander-achat-sildenafil-citrate

Oruvo82

(Yaqon51, 2018.12.28 10:32)

https://fakehappy24.tumblr.com https://hold-on-to-memories.tumblr.com https://fuckthemajortomyeah.tumblr.com https://jousestroked.tumblr.com https://captfelix.tumblr.com https://haleyrecovers.tumblr.com https://hyuuga-lisboa.tumblr.com https://unhl.tumblr.com https://collaredqueen.tumblr.com https://kmep1990.tumblr.com https://algoll.tumblr.com https://mccnblccd.tumblr.com https://vosrewrite.tumblr.com

Телe2 пoлучи кeшбек 4000 руб

(Astapalumn, 2018.12.26 13:42)

[url=http://xn--o1ag7b.xn--p1ai/tele2][img]http://bezposhlin.ru/Tele2/1.jpg [/img][/url]

Кaчеcтвеннaя cвязь пo выгоднoй цене без cкрытыx ceрвисов
Бесплатная достaвкa cим карт
Бeсплатный переxод сo cвoим нoмерoм Неиcпoльзуемыe минуты и Гб
перeнocятся нa cлeдующий меcяц Пoдрoбнeе здecь : http://xn--o1ag7b.xn--p1ai/tele2

international free dating service

(JamesFic, 2018.12.26 11:24)

Hello. International free dating service.[url=http://afamesma.tk]afamesma.tk[/url]

Seyuv39

(Ayeba52, 2018.12.25 13:24)

https://mar-27.tumblr.com https://therealthiccdink.tumblr.com https://thicc-gemini.tumblr.com https://buy-nimodipine-safely.tumblr.com https://foreverloss.tumblr.com https://trill4f.tumblr.com https://rubyzrainbowz.tumblr.com https://ahappyplaceforlovelyflowers.tumblr.com https://lilmintyoongl.tumblr.com https://missemmalights.tumblr.com https://cxxtbala.tumblr.com https://entorpecida1.tumblr.com https://noropad.tumblr.com https://derhan35.tumblr.com https://nephelobates.tumblr.com https://marina-diamandis-moved.tumblr.com https://showbadgirl.tumblr.com https://lil-zone.tumblr.com

best housekeeping websites Fulton Ferry The Meatpacking District

(SCUsatt, 2018.12.25 11:10)


This is may depend from implementation front-rank equipment park,technology,equipment,algorithm,cleaning,methods,equipment,components,mechanisms and industrial equipment, specialized detergents and cleaning funds and also beautiful organization work cleaning service.
In our world use support Cleaning firms made necessarily authoritative and relevant.

Some enterprises and organizations Partnership long for a time enjoy help with cleaning companies, but not conclude personal frames swabber for such types of services as Cleaning a private house and Bathroom cleaning in TriBeca .

Long-term practice General Partnership in Chinatown & Little Italy owner specialized company is STEPHEN WILLIAMS, revealed that hired trained staff cleaning firms produce cleaning well faster, neater, scrupulous and cleaner, than for example own regular cleaners.


You will be spared from wasting time on training and recruitment frames , on check his work, you it will not be necessary to allocate room for cleaners and organize storage inventory.

We Limited liability Limited Partnership is that is on the street Douglaston invite you personally work with uson profitable conditions.
Any Economist Proves You contain Multiple workman at a loss in collation with employ foreign cleaning service.spring cleaning - [url=https://springcleaning.pro]best spring cleaning service[/url]

The kindest Android apps of 2018

(GooglemTow, 2018.12.24 19:50)

Google has rise not at home with its picks for the top [url=http://888google.com]google[/url] Android apps of the year and its choices puissance surprise you.

The gathering published its end-of-year lists highlighting the most skilfully of Google Gambol, and it rewarded language-learning app Drops with its crown honor.

soaring eagle casino virtual tour

(PattyMen, 2018.12.24 14:05)

[url=https://playcasinoonline.ooo/]casino online[/url]
<a href="https://playcasinoonline.ooo/">casino games real money</a>
[url=http://casinogamelistus.com/]slot online[/url]
<a href="http://casinogamelistus.com/">online casino slots</a>
[url=http://casinoline17.com/]online casino slots[/url]
<a href="http://casinoline17.com/">casino games slots</a>
[url=http://casinobablogames.com/]online gambling casino[/url]
<a href="http://casinobablogames.com/">online casino slots</a>
[url=http://www.playcasinoonline24.com/]play casino games online[/url]
<a href="http://www.playcasinoonline24.com/">casino online</a>
[url=http://onlinelistcasino24.com/]casinos online[/url]
<a href="http://onlinelistcasino24.com/">slot online</a>

проверенный магазин автозапчастей для иномарок

(SAMDrado, 2018.12.23 23:45)

Если Вы ищете "герметик поддона двигателя" в интернет магазине запчастей для авто Opel Agila autocomponent63.ru - это качественные комплектеющие, лучшие специалисты и удобность заказа. Потребность купить запчасти для авто возникает время от времени, ведь машины изнашиваются частями. И с этим согласны все автомобилисты. Рынок запчастей для авто сегодня – пестр и обширен, с этим также нельзя не согласиться. Именно из-за этого подбор атозапчастей или жe поиск запчастей по авторазборам может вызвать трудности. Но не для тех, кто обратился в наш магазин запчастей для машин autocomponent63.ru. Если Вы ищете автозапчасти, аналоги автозапчастей для иномарок, авторазбор для иномарок, дешевые запчасти для иномарок, запчасти Кинель, запчасти для авто в Самаре – будьте уверенны, что Вам очень повезло. Каталог запчастей для автомобилей на нашем сайте – прост и легок в использовании. И что даже более важно, здесь к Вашему вниманию широкий ассортимент. Единственное, чего чего Вы у нас не увидите – это б/у запчасти и детали сомнительного производителя, поскольку мы гарнтируем качество. Не нужно больше спрашивать у поисковика, где найти автозапчасти официальный сайт для иномарок, то, что Вы хотели найти – это autocomponent63.ru.
Запчасти для автомобилей - [url=https://autocomponent63.ru]рынок автозапчастей для иномарок[/url]

vetekatten afternoon tea pris

(vetekatten afternoon tea pris, 2018.12.23 20:11)


Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?
vetekatten afternoon tea pris http://holidaytoyou.se/cream-for-skin-care/vetekatten-afternoon-tea-pris.php
http://testsandreviews.pro

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.12.23 15:20)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86
Продажа земельного участка категории ИЖС в Ялте. Площадь-5 соток, район Массандровского дворца. Юридически готов к сделке, панорамный вид на море и горы.

Volec59

(Tevoy60, 2018.12.23 11:21)

http://korsika.ning.com/profiles/blogs/labetalol-comprar-en-una-farmacia-online-recomendada-per http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-labsamax-gen-rico-envio-24-horas-internet-no-brasil http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/cialis-10mg-comprar-gen-rico-pre-o-online-brasil http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/buy-exerdya-20mg-low-price-where-to-order-tadalafil-safely http://social.leembe.com/blogs/post/40686 http://flutes.ning.com/profiles/blogs/cyclophosphamide-50mg-sans-ordonnance-pharmacie-cytoxan http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/discount-theo-24-sr-200-mg-buy-online-theo-24-sr-coupon-offer http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/spironolactona-25mg-comprar-pago-visa-colombia http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/mytadalaf-40mg-order-online-can-i-buy-tadalafil-fast-shipping http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/tada-comprar-forma-segura-pela-net-tadalafil-generico-eficaz https://madbuddy.club/blogs/post/25512 http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/achat-express-clomiphene-citrate-25-mg-bon-prix-2018-serophene http://dmoney.ru/38897/buy-cheap-orlistatum-online-how-buy-orlistat-fast-delivery http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/buy-tazzle-10mg-low-price-tazzle-60mg-online-pricing-in-canada http://www.1friend.com/blogs/2618/14279/como-puedo-comprar-cilostazol-50-mg-urgente-ecuador-comprar-p http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-blupill-100-mg-gen-rico-envio-48h-internet-brasil http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/42908 http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tada-tadalafil-barato-paraguay http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/achat-express-nexgra-baisse-prix-acheter-nexgra-en-ligne-au https://www.loosemusicent.com/blogs/1168/12922/como-realizar-un-pedido-edegra-200mg-envio-urgente http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2769/53324/farmacia-online-donde-comprar-pu http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/zocor-simvastatin-pas-cher-en-ligne-simvastatin-5-en-france http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-prilo-barato-pela-internet-brasil http://property.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-tantrix-sildenafil-citrate-120mg-pre-o http://wu-world.com/profiles/blogs/vorst-sildenafil-citrate-puedo-comprar-entrega-r-pida-guatemala http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/low-price-mecfil-50mg-buy-online-buy-mecfil-very-cheap http://movsam.ning.com/profiles/blogs/dejavu-120mg-buy-no-rx-where-to-buy-sildenafil-citrate-in

Download Showbox APP for Windows

(Showcer, 2018.12.22 02:53)

Btw, looking for the best app to watch free movies on your iOS phone? Then your should check Showbox app. This is the most famous app today that has a big library of shows and films. This app is also available for iMac users. But your need to download it first to enjoy free films [url=http://showbox-all.com]Showbox[/url]

puls och traning student

(puls och traning student, 2018.12.21 21:17)


This website really has all of the information and facts I needed concerning this subject and didn't know who to ask.
puls och traning student http://holidaytoyou.se/cream-for-skin-care/puls-och-traening-student.php

Free sex is near! Anal blowjob classic

(StephaMusty, 2018.12.21 15:27)

Hi, we launched a new project. Divorced girls want sex! If interested come in http://bestgirls.iseekyou.today/?utm_source=5c167d5db0354&track=whatsapp

toperectiledysfunctionpills.com

(best erectile dysfunction pills, 2018.12.20 21:54)

why does erectile dysfunction happen [url=http://toperectiledysfunctionpills.com]buy erectile dysfunction medications online[/url], erectile disorder exam [url=http://toperectiledysfunctionpills.com/]erectile pills sample[/url].[url=http://bit.ly/2Hqtqln]erectile lump[/url]
[url=http://bit.ly/2HsotbI]erectile on demand reviews[/url]
[url=http://bit.ly/2HnEUWL]improving erectile dysfunction[/url]
[url=http://bit.ly/2Jj9n8U]is erectile dysfunction covered by insurance[/url]
[url=http://bit.ly/2HpVN36]erectile photos[/url]
[url=http://bit.ly/2HQwDhs]erectile at 43[/url]
[url=http://bit.ly/2HMfndb]erectile issues[/url]
[url=http://bit.ly/2Ho7nMd]can erectile dysfunction be corrected[/url]
[url=http://bit.ly/2Jo3PKx]acupuncture for erectile[/url]
[url=http://bit.ly/2HPlFcb]buy erectile dysfunction pills online india[/url]

BabloPridi 921261757

(BabloPridi, 2018.12.20 18:32)

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-novalif-130mg-en-internet-estados-unidos http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/order-fiagra-100-mg-online-where-to-order-fiagra-in-london http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23058 http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/cialis-achat-sans-ordonnance-cialis-10-mg-livraison-rapide http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/havante-100-mg-onde-comprar-pela-net http://medioteca.com.ar/blogs/post/4400

fapmydick

(NickP_clank, 2018.12.20 17:52)


Reality has always been buzzing with beings whose bodies are enveloped in being. Who are we? Where on the great circuit will we be guided? Throughout history, humans have been interacting with the cosmos via bio-electricity.
https://fapmydick.com/videos/74957/he-fucks-his-own-daughter/


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »